Orvosi Fogyókúrás Program


Orvosi Fogyókúrás Program

Tökéletes alak egészséges testben
Szeretnéd jól érezni magadat a bőrödben?


Le kellene dobnod néhány vagy jó néhány kilót? De jó lenne, ha csak a zsírfeleslegedből fogynál, az izomtömeged meg változatlan maradhatna, miközben a bőröd feszesedne, alakod karcsúsodna, cellulitod eltűnne? Szívesebben folytatnál olyan diétát, amelyben nem kell éhezned és közben attól rettegni, hogy a vércukorszinted hirtelen lezuhan, ami veszélyes lehet vezetés közben, a munka- és koncentráló képességedet lerontaná?
Esetleg inzulinrezisztenciád, glutén és vagy laktóz érzékenységed is van?

Tehát szeretnél egészségesen, látványosan, de tartósan fogyni?
Akkor számodra állítottuk össze a Wellmed orvosi fogyókúrás és alakformálós programját, a Wellmed Body & Medical Diet Programot!


Miből áll a Wellmed Body & Medical Diet Programja?


1. Állapotfelmérés

Az első konzultáció során az orvos-tanácsadó felméri táplálkozási szokásaidat, korábbi fogyókúráidat és életmódodat, hogy kiderítse, melyek vezethettek a megragadt plusz kilókhoz.
A beszélgetés alkalmával megtudhatod, hogy eddig mit csináltál rosszul, hogy ezek után hogyan táplálkozhatsz egészségesebben, miként válhatsz sportosabbá.
A tanácsadód segít kitűzni egy elérhető, egészséges célt, és támogatni fog a célod elérésében részletes táplálkozási és életmód tanácsokkal. A diétás kúra alatt folyamatos biztonsági hátteret nyújt a rendszeres kontrollmérések során, amikor átbeszélhetitek a diétás programod alakulását, és az időközben felmerült kérdéseidre választ kaphatsz.
Az 1. alkalom 1,5 óra, majd minden további találkozás (1-2 hetente) a BIA mérés-kontrollal és tanácsadással egybekötve 30 percet fog igénybe venni.

2. BIA testösszetétel mérés

A szervezet pontos összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben bio-impedencia, azaz BIA-méréssel szerezhetünk részletes információkat. Ezt az eljárást 1985-ben dolgozták ki, és azóta a világban már több mint 30.000 egyetemi klinikán, kórházban és sportcsapatnál használják a testösszetétel monitorozására.
Erre a célra az INSUMED orvos tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használnak.

A BIA-mérés megmutatja, hogy mennyi a szervezet
- zsírtartalma,
- zsírmentes állománya,
- izomállománya,
- sejtközötti állománya,
- a szervezet teljes folyadéktartalma,
- a sejten belüli folyadéktartalma,
- a sejten kívüli folyadéktartalma,
- a szervezet alapanyagcseréje.

Mit kezdhetek a BIA-adatokkal?

A BIA-mérés eredményéből nem csak az aktuális zsírtömeg derül fény, hanem pontos képet kapunk a vízretenció mértékéről, az aktív sejtállományról, az izomállomány, hidratáltsági szintről, és hogy szervezet egészséges-e.
Bizonyos mennyiségű zsírra a szervezetnek feltétlenül szüksége van, a BIA-mérés megmutatja, hogy ez a zsírmennyiség az egészséges határhoz képest hol van. Ha nem megfelelő az izom–víz-zsír arány, az általában táplálkozási hibára (mennyiségi, minőségi, és/vagy az étkezések számának és időzítésének szabálytalansága), vagy túledzésre vezethető vissza.

Az INSUMED tanácsadód fény derít ezekre az eltérésekre és összeállít egy személyre szabott, napi 3x-i étkezésből álló táplálkozási rendet, melybe a mért és a kitűzött célnak megfelelően napi 2x-i INSUMED tápszert és 1 egyszeri meleg, főétkezést iktat be. Ennek pontos szénhidrát, fehérje és zsírösszetételét a BIA-mérés során adja meg az INSUMED szoftver, melynek segítségével lehetőséged nyílik a kedvenc táplálékaidat is tartalmazó igen színes és ízletes, meleg főétkezést is beiktatni. Tehát nem kell lemondanod az ebéd- és vacsorameghívásokat, nem kell lemondanod a céges munkaebédeket, a családi, vasárnapi ebédeket, hisz ilyenkor a táblázatban megadott szénhidrát-, zsír- és fehérjemennyiséget tartalmazó (ebbe sok esetbe még egy szelet süti és gyümölcs is belefér;-) ételeket is fogyaszthatsz. Így megmaradhat az étkezések öröme és a társas, családi kapcsolatokban oly fontos együtt evés élménye.

Ha érdekel, hogy testednek pontosan mekkora része zsír, izom és víz, akkor jelentkezz be orvos/ gyógyszerész tanácsadónknál egy BIA-mérésre!

Miért épp az INSUMED?

Az INSUMEG Trinkmahlzeit és Bestform turmixok speciális gyógyászati célra szánt tápszerek, amelyek összetétele tökéletesen ellátja a testet a megfelelő és nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakkal, komplex fehérjékkel, ásványi és nyomelemmel, vitaminokkal, vagyis minden szükséges tápanyaggal. Így a hiányállapotok, és az izomleépülés is elkerülhetőek segítségükkel. Míg a jelenségek gyakran a fogyókúrák, kampánydiéták velejárói.
A turmixok csekély kalóriatartalmúak és igen alacsony inzulintermelést váltanak ki, ezért tud tökéletesen működni a zsírégetés. Ebben a szakaszban sem szabad megfeledkezni a rendszeres folyadékfogyasztásról: napi 2-3 liter vizet fogyasszunk.

Miért hatékonyabb az INSUMED orvosi diéta, mint más fogyókúrás rendszer?

- számos klinikai vizsgálat bizonyítja a hatékonyságát
- az inzulin ingadozást, a sejtek inzulinrezisztenciáját megszünteti, így az elfogyasztott tápanyag a sejtek alapanyagcseréjére, regenerációjára, felépítésére fordítódik, nem pedig a zsírraktárak feltöltésére
- az inzulinrezisztencia megszűntetésével számos egészségügyi problémától is megszabadulhat a páciens, javulhatnak a betegségeik (pl. ízületi fájdalmak, hypothyreosis, magasvérnyomás, infertilitás,), csökkentheti egyes gyógyszerei mennyiségét (antidiabetikum, vérnyomáscsökkentő, koleszterincsökkentő, pajzsmirigy-pótlás, stb.)
- nem csak az elhízottaknak, túlsúlyosoknak nyújt segítséget, hanem a néhány kiló zsírfölösleggel rendelkezőknek, és a sportolóknak is – fehérje, izomtömeg növelésére (valamint az idős, roborálásra szoruló pácienseknek is)
- nem csupán egy tápszerről van szó, hanem egy táplálkozási-életmódbeli rendszerről, melyet az orvos-tanácsadó folyamatosan támogat, korrigál
- jól alkalmazkodik a dolgozó emberek étkezési szokásaihoz, rugalmasan egyénre szabható a diéta
- céges vagy magánutazások során sem kell abbahagyni a fogyókúrát, a levesporokkal és a bar-okkal (csokis bevonatú alacsony kalóriájú, magas aminosav és fehérje tartalmú) energia szeletek
- nem kell mindent étkezést kiváltani „por” (mű) kajával, délben a kedvenc ételei fogyaszthatja a páciens
- a rendszeres mérés során láthatóvá válik a „bűnözés”, amelyet a szaktanácsadó ki tud javíttatni a pácienssel, nem adja fel a páciens a harcot a kilók ellen
- hosszútávon is jól működtethető diétás rendszer
- nem alakulhat ki a jojo effektus, a gyors visszahízás a kúra után, tartós fogyás érhető el vele
- a helyes táplálkozási szokások rögzülésével a tápszerek után is egészségesebb életmódot folytathat a páciens, ami kulcsa a megfelelő testsúlynak és az egészségnek is

Ha érdekel, hogy testednek pontosan mekkora része zsír, izom és víz, akkor jelentkezz be orvosunknál egy BIA-mérésre!

3. Wellmed Body – Alakformáló- mozgás program

A tökéletes alak eléréséhez el kell érni egy bizonyos mértékű fogyást (egyénileg változó), ezek után már rátérhetünk a finomításokra, a megnyúlt bőr feszességének növelésre, a rossz helyre ragadt, megmozdíthatatlannak tűnő zsírsejtek megszüntetésére (pl. köldök körül, alkarok, térd környéke, csípő régiója).
Az INSUMED kúra bizonyos szakaszában javaslatot teszünk az alakformáló, cellulit csökkentő, bőrfeszesítő megoldásokra, valamint személyi edzőnk bevonásával, személyreszabott mozgás formát dolgozunk ki vendégeink számára.

Wellmed Studio Blog
Menyasszony felkészítő program
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista