Sminktetoválás


S m i n k t e t o v á l á s = szépítő korrekció, melynek során az eredeti -szemöldök, száj és szem - formát a legoptimálisabban formáljuk  vagy inkább "csinosítjuk".
Ezáltal törekszünk a legtermészetesebb színt kiválasztani és formát kialakítani, melyet tulajdonosa megközelítőleg három éven át megelégedéssel, örömmel visel.

Miért jó a szemöldök korrekció?
Talán, mert az eredeti nem eléggé hosszú, nem szép az íve, túl vékonyka, baleset vagy betegség következményeként kihullott, ritka vagy asszimetrikus, esetleg ezekből több is jelen van. 

Miért szeretik a száj vonalának megerősítését?
Sok esetben színtelen , kontúr nélküli az eredeti forma, túl keskeny, volumen nélküli, esetleg ferde vagy szabálytalan. Ilyenkor inkább a száj színéhez közeli árnyalatot választunk, hogy természetes legyen a végeredmény. A kontúr vonal a maga egyszerűségében nem elegendő . Minden esetben kissé befelé satírozunk, hogy így plasztikussá, teltebbé tegyük a szájformát.

Mit érhetünk el egy szemkontúrral?
Van néhány megoldás, amit minden esetben viselőjének személyisége határoz meg. Szolidabb megoldás a szempilla tövének megerősítése, mely sűrűbb hatást kelt, de nem szembetűnő. A lágy tusvonal készítése , azoknak ajánlott , akiknek a szem nyitott állapotában is látszik a szép ívű vonal. Az extrém eseteket se vessük el, mert van akinek illik a vastag esetleg színes "tusvonal" még akkor is , ha hosszabb ideig viseli.

A "NŐ" a tökéletesre törekszik és keresi a módját, hogyan valósíthatná meg.

A szakembernek tehát óriási a felelőssége, amikor a segítségét kérik. 

A kozmetikai tetoválás NEM egy életre szóló bevállalás, mint az art tattoo. A kozmetikai tetoválás ideje maximum 3 , 3 és fél év, hiszen időközönként jogában áll mindenkinek úgy dönteni, hogy nem szeretné tovább viselni azt. Esetleg a kor előrehaladtával lágyabb színre és formára lehet szükség.

Hogyan keressük meg a legkiválóbb szakembereket, akik valóban a természetes szépítő korrekció elkötelezett hívei?
Keressünk, kérdezzünk, tájékozódjunk, tudjunk meg minél többet a beavatkozásról, a gyógyulásról, ápolásról , kizáró okokról. Érdemes megtudni az árkategóriát, hová megyünk, milyen körülmények között zajlik a munka, ki készíti és kapunk-e garanciát.
A tájékoztatás része nem csak a munka menetének leírása, hanem esetleg azt is megtudhatjuk milyen festékkel készül a tetoválás.

FONTOS információ!
A szemöldököt semmi esetben sem kell leborotválni a tetoválás miatt, mert a szépítő korrekció az eredeti szemöldököt "használja" fel a tökéletesebb forma kialakításakor.
Megítélésem szerint nincs két tökéletesen egyforma szemöldök (jobb-bal) ezért abszurd, merev  hatást kelthet a szigorúan sablonnal készített egyforma szemöldök.
A száj nagyobbítására nem megoldás ha jóval az eredeti kontúron túl rajzoljuk az újabb kontúrt. 
NEM divat és soha nem is volt divat a sötétbarna vagy bordó kontúr!

Röviden és tömören a lényeg, figyeljünk a vendégek igényeire, de ne engedjünk az irreális kéréseiknek, mert a szakember józan megítélése adhat esztétikai iránymutatást és tarthatja magas színvonalon a sminktetoválás/semi-permanent tattoo/ permanent make up tattoo/kozmetikai tetoválás népszerűségét.


Sminktetoválás Sminktetoválás
Sminktetoválás Sminktetoválás
Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista