Akne kezelés Tiniknek


Akne kezelés

A pubertás kialakulása egy természetes folyamat, és szinte a legnagyobb és leggyorsabb változásokat tudja létrehozni a szervezetbe.
Kialakul a másodlagos nemi jelleg, amelynek jellemzői a faggyúmirigy túlműködés, szőrnövekedési rendellenességek, szaruképződési rendellenességek, és mikroorganizmusok okozta elváltozások.
Kozmetikust vagy bőrgyógyászt keressek fel?
Nehéz döntés! De először mindenképp a kozmetikus véleményére legyetek kiváncsiak. A bőrgyógyász a második lépés, amikor annyira elhatalmasodik a gyulladás, hogy már csak gyógyszeres beavatkozás segít. Ha már erről van szó akkor későn kezdesz foglalkozni a problémával.
A kozmetikai kezelés lényege, hogy a mitteszereket eltávolítjuk, és csökkentjük a azokat a folyamatokat amiket az akne okoz. Ilyen a gyulladás,túlzott faggyútermelés, érdes bőr, illyetve zsíros bőr.
Csak megfelelő szakértelemmel, és tapasztalattal ellátott kozmetikust válasszunk. Ahogy megjelentek a mitesszerek a bőrön, forduljunk kozmetikushoz a megfelelően elvégzett tisztítás érdekében. Az otthon magunkon végzett műveletek a legtöbb esetben gyulladással, hegképződéssel járhat. Használjunk megfelelő (professzionális) arcápoló készítményeket: tonik, lemosó, arcradír, arckrém, maszk stb. Nem kell mind egyszerre, a szakember személyre szabottan javasolja a megfelelő terméket.

A tüneteket nem lehet megelőzni, csak a mértékét lehet befolyásolni, ill. csökkenteni. A legnagyobb problémát a bőrtünetek jelentik, mivel ezek a legszembetűnőbbek. Legjellemzőbb tünetek: komedók (mitesszerek), aknék(pattanások), zsíros bőr, haj


Kezelési lehetőségek

Ha mitesszeres, egyenetlen és olajos bőr:

Kozmetikai arctisztító kezelés: a kozmetikus a bőr alapos letisztítása után, ózonos gőzölés mellett egy speciális készülékkel arc-nyirokdrenázst végez, kis vákuumos üvegharangok segítségével. A kezelés segít felpuhítani a bőrt, és salaktalanítja, méregteleníti a kötőszövetet, kinyitja a pórusokat.Ezután jön a tísztítás, a komedók eltávolítása. A kezelés utolsó lépése a bőrtáplálás, amivel különböző gyulladáscsökkentő, faggyúmirigy termelődést szabályozó és fertőtlenítő hatóanyagokat viszünk be, szérumok és pakolások formájában. Ezzel a kezeléssel a faggyúeltömődéseket eltávolítjuk, a gyulladásos folyamatokat csökkentjük, megakadályozzuk a kóros folyamatok tovább terjedését. A kezeléshez a Piroche Cosmetiques natúrkozmetikai termékeit, bioaromát használjuk, amelyek rendkívül tiszta magas minőségű termékek, amelyek használata után nem lesz piros irritált a bőr. Rendkívüli nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása révén a azonnali simaságot és ragyogó arcbőrt biztosít. A rendszeres kezelések csökkentik a pattanással járó bőrtüneteket és megelőzik az akne utáni nyomokat, (hegek, egyenetlen bőrfelszín, pigmentálódások)

A kezelés lépései:
- peeling
- arc-nyirokdrenázs
- tisztítás
- ultrahang
- pakolás


Ha gyulladásos, pattanásos, illetve heges a bőr:

Lézeres, vagy villanófényes kezelés: ez a kezelésfajta nagy segítséget nyújt a gyulladásos, aknés bőrnek. A nagy teljesítményű fényterápiás berendezések alkalmasak csaknem teljesen megszüntetni a tüneteket, a pattanások eltűnnek, a gyulladás megszűnik bőr egyenletesebb és tisztább lesz. A kialakult hegeket is lehet csökkenteni a kezeléssel. A kezelést kúraszerűen 2-5 alkalommal kell elvégezni.
Jó tanács: Ezeket a kezeléseket nem lehet nyáron elvégezni, mert a kezelés fényérzékenységet okoz. A legideálisabb az őszi, téli időszak.


Ha egybefüggő vörös, gyulladásos, mély csomós pattanásos a bőr:

Gyógyszeres kúra: ezek a kúrák (pl: roacután kezelés) erős gyógyszeres kezelések. Tartós időn keresztül kell szedni a hormon tartalmú tablettákat. Az alkalmazás során először a tünetek erősödnek, majd pár hét múlva, az arcbőr letisztul, a pattanások megszűnnek. Csak bőrgyógyász javaslatára!


Tippek az otthoni ápolásra:
LOTIN ACIDE kímélő tonik alkohol nélkül arclemosáshoz, utána használjuk a kifejezetten aknés bőrre kifejlesztett CREME PURIFIANTE arckrémet. Gyulladáscsökkentésre és a tünetek enyhítésére használd a FACE CLAY MASK-ot.


Akne kezelés


Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista