Botox


A botox kezelés az arcszépészet másik fő pillérét adja. Évente világszerte kb. 16 millió kezelést végeznek, használata teljesen biztonságos, megbízható jó eredményt ad. A botox egy fehérjetermészetű anyag, a Botullinum Toxin A típusa, melyet egy baktérium termel. Gátolja az idegek és az izmok közötti ingerület átvitelt, melynek hatására az izmok működése átmenetileg gyengül, felfüggesztődik.  A hatás átmeneti, mindennemű külső beavatkozás nélkül magától megszűnik, az izmok eredeti működése visszaáll.

    Hatástartama alatt az izmok felett levő bőrterületen a ráncok elsimulnak, a bőr regenerálódik, a ráncok mélysége csökken. / Bizonyos esetekben ez a hatás hialuronsavval kombinálva még látványosabb./ Tartós kezelések esetén a bőr fiatalsága megőrződik, az öregedési folyamatok lelassulnak. Hatása kb. 4-6 hónapig tart, a kezelés évente két alkalommal javasolt.

A kezelés menete

A kezelés minden esetben személyre szabott, a mimikától, az arc karakterétől, a ráncok dinamikájától, mélységétől függően tervezzük. A cél mindig a kipihent, üde, boldog tekintet elérése.  Leggyakrabban a szemöldökök közti un. „mérgesráncokat”, homlokráncokat, vagy a szarkalábakat kezeljük. Beadás előtt a sminket lemossuk, az arc bőrét fertőtlenítjük. A hatóanyagot egy igen vékony tűvel adjuk be. A kezelés végén hűtőpakolást helyezünk fel. A beadás helyén bőrpír, ill. apró duzzanat alakulhat ki. Ez teljen normális jelenség, pár óra múlva spontán megszűnik. A hatás a 3-7 napon alakul ki!

Lehetséges szövődmények

A beadás során kialakult apró bevérzés gyorsan felszívódik, ezt Feketenadálytő, vagy Lioton kenőccsel jelentősen meggyorsíthatjuk. Esetenként fejfájás, a felső szemhéj megereszkedése, a homlok elnehezedésének érzése, influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat. Szerencsére ezek a mellékhatások nagyon ritkák és csak átmenetiek.  Maradandó mellékhatásról a szakirodalom ez idáig nem számolt be!

Kezelés utáni teendők

A beadást követően kímélet javasolt! Kerülje a kezelt terület masszírozását!  Óvatos hűtéssel a duzzanat és a bőrpír megszűnését gyorsíthatjuk. A beadás napján óvatos arcmosás engedélyezett, másnaptól sminket is feltehet. Bevérzés esetén a feketenadálytő kenőcs alkalmazása javasolt a kezelés másnapjától.

1 hétig kerülje a napozást, szolárium, szauna használatát!

Fontos tudni, hogy a hatóanyag lebomlását a fokozott testedzés, szauna, szolárium használata és a túlzásba vitt napozás gyorsítja.

Ellenjavallatok

Nem javasoljuk a kezelést, amennyiben izomgyengeségben /légzési, nyelési nehézség/ szenved. Akut, gyulladásos kórképekben, egyes belgyógyászati és immunológiai betegségekben, lázas állapotban, bőrfertőzések esetén, valamint terhességben és szoptatás alatt szintén nem végzünk botox kezelést.Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista