Orvosi coaching


Dr. Pusztai Erzsébet tizenkét év orvosi munka után lett coach, az Európai Coaching Szövetség tagja a stresszoldás új módszerével wingwave coaching-al gyógyít.

Traumák, traumáink

Úgy általában tudjuk mi az. Értjük, hogy a baleset, amikor megsérülünk trauma. Még a kórházi osztályt is traumatologiának hívják (nálunk, mert sok országban inkább ortopédia). Ilyenkor azt gondoljuk, ha túléltük, ha összeforrt a csont - akkor meggyógyult. Meggyógyultunk? Sok esetben ez bizony csak a látszat. A seb begyógyult, a csont összeforrt de vajon elmúlt? Nem biztos! A baleset nem csak a kezünket, lábunkat, fejünket érte, hanem az egész testünket az érzelmi világunkat is. Az egyensúlyvesztés, a fájdalom, a váratlan esemény okozta megdöbbenés, a tehetetlenség, a pánik, a félelem, a harag önmagunkra, vagy másokra mind a szervezetünk, idegrendszerünk válasza a váratlan, sérülést okozó, esetleg életet is fenyegető eseményre. Ezek a hatások gyakran ott maradnak az idegrendszerben. Amerikai vizsgálatok szerint a csonttörések miatt traumatológián kezelt páciensek 52%-ában alakult ki poszt traumás zavar és állapotuk az idővel nem javult, hanem romlott. Gyermekeknél még a kisebb beavatkozások után is több mint 33%-ban alakult ki! Nem csak a tudatunkban, hanem mélyen a szervezetünket szabályozó rendszerben tovább élnek a hatások. A testünk, az idegrendszerünk emlékszik és ez az emlék hat ránk, anélkül, hogy tudnánk róla. Elbizonytalanít. Akaratlanul is óvjuk a már meggyógyult területet. A már gyógyult területen tartósan panaszok jelentkezhetnek, tovább fáj, zsibbad, esetleg furcsa érzések jelennek meg. Félni kezdünk bizonyos helyzetektől. Sajnos ez igen gyakori!. A wingwave módszer azért jó, mert a testi emlékezetből eredő tüneteket, panaszokat is megszünteti. Ilyen esetekben már egy alkalom is segíthet.

Forradalmian új, tartós módszer!

  • Forradalmi, mert az agykutatás újabb eredményein alapuló rövid időt igénylő módszer. Már néhány alkalom is jelentős változást eredményezhet.
  • Gyakorlati, mert az agyban feldolgozatlanul maradt, tartós stresszt okozó negatív érzelmek feldolgozását éri el, így a feszültség okát szünteti meg.
  • Tartós hatású stresszoldás azért, mert a negatív érzelmeket véglegesen feloldjuk, így a félelmek megszűnnek, hosszan tartó stressztűrő képesség, konfliktus stabilitás alakul ki, ráadásul belső erőforrásaink is felszabadulnak, és megnő energiaszintünk.

Az imaginatív családállítás wingwave módszerrel alkalmas arra, hogy nehézségeink, problémáink összetett családi hátterét feltárjuk, és egyben feloldjuk az abból eredő félelmeket, szorongást, gátlásokat. E módszerhez nem szükséges több szereplő, csak a kliens és a coach együttműködésével zajlik.

A stresszoldás új módszere a wingwave védett, az egyetlen DIN EN ISO 9001 alapján minősített coaching eljárás. Hatékonyságát a Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan igazolták.Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista