Hialuronsavas feltöltés


A mai modern arcszépészet egyik fő pillére, természetes anyag, mely a bőrben nagy mennyiségben található. Nagyméretű molekuláinak köszönhetően nagy mennyiségű vizet köt meg, amivel a bőr fiatalos teltségét, tónusát visszaadja. Természetazonos anyag, ezért allergiás reakciót nem okoz. A beadott hialuronsavat a szervezet lebontja, maradék nélkül felszívódik. Nincs maradandó, visszafordíthatatlan hatása. A beadott anyag a beadás helyétől függően 4-12 hónap alatt szívódik fel.

Praxisunkban a prémium kategóriás Juvederm termékeket használjuk, mely termékpalettája az arcszépészet minden területét lefedi.

Tudnivalók a kezelésről

A kezelés ambulánsan történik. A kezelési terv felállítása után a sminket lemossuk és helyi érzéstelenítő krémet kenünk fel a kezelendő területre. A behatási idő / kb. 40 perc/ után a krémet eltávolítjuk, a bőrt fertőtlenítjük. A hialuronsavat előre kiszerelt, speciális fecskendővel adjuk be, hajszálvékony tűt használva. Ezután bőrnyugtató kenőccsel arcmasszázst végzünk.

A beadás helyén enyhe bőrpír, duzzanat keletkezhet. Otthonában óvatos jegelés javasolt. Az esetleges véraláfutások 8-10 nap alatt felszívódnak. Ez idő alatt feketenadálytő kenőcs használata javasolt.

A beadás napján óvatos szappanos arcmosás engedélyezett, másnaptól alapozó is használható. A duzzanat pár nap alatt megszűnik. Az első héten a szauna, szolárium, testedzés, szeles, poros helyek kerülése javasolt. Fogyasszon bőségesen folyadékot! A végleges eredmény 10-14 nap alatt alakul ki.

Fontos, hogy a menstruáció hetében a fokozott vérzékenység miatt nem javasolt a kezelés! A kezelés előtt pár nappal a C-vitamin szedésének felfüggesztése javasolt!

Mely területeken alkalmazható?

Nevetőráncok
A kor előre haladtával a középarc tartószalagjai megnyúlnak, a középarc megsüllyed, ezáltal a nevetőráncok elmélyülnek. Korábban a hialuronsavas feltöltés során a töltőanyagot a ráncba jutattuk. A mai modern kezelés a kiváltó ok megszüntetésén alapul, mely során a középarc emelését és a nevetőránc feltöltését egyidejűleg végezzük a kiváló eredmény érdekében.

Ajkak
A telt ajkak nőiességet sugároznak. Ez ma már nem csak a szerencsés hölgyek kiváltsága! Egy rövid beavatkozással, a megfelelő mennyiségű hialuronsav beadásával telt, természetes ajkak alakíthatók ki. A jó kezelés ismérve, hogy az ajak mérete az arc karakterével harmonizáljon, ne legyen túlzó, vagy mű hatású.

Szem alatti árkoltság és a középarc emelése
Ebben a régióban a bőr nagyon vékony, ezért a szemzáró izom és a vénás hálózat kékes-barnás színe átüthet, ami a bőr elszíneződését okozza. Továbbá árkoltság jelenhet meg a középarc és a szem alatti terület átmeneténél, ami fáradt, kialvatlan tekintetet kölcsönöz. A kezelés során a hialuronsav feltölti az árkot és vékony réteget hoz létre az izom és a bőr között, ami által a bőr elszíneződése csökkenhet. A hatás nagyban fokozható a középarc emelésével, ami csökkenti a szem alatti árkoltságot, egyben a nevetőráncok mélységére is jó hatással van. A kezelés során a járomívre, mélyen a csontra adott töltőanyag a középarc kiürült zsírpárnáinak visszatöltésével felemeli az arc szöveteit.

Száj körüli ráncok
A bőr rugalmasságának csökkenése és a csontritkulás következtében egyre kisebb állcsont miatt a száj körüli ráncok az idősödő arcon mindig megjelennek.  A fenti képet a dohányzás tovább rontja. A kezelés során a bejuttatott hialuronsav pótolja a hiányzó térfogatot, továbbá a bőrtápláló hatása miatt javítja a bőr minőségét.

Állcsúcs , állkapocsív
Beesett állcsúcs, vagy keskeny állkapocsív esetén a hiányzó térfogatot pótolja, ezzel markáns arcélt tudunk kialakítani. Ebben az esetben a hialuronsavat közvetlenül a csont fölé adjuk. Egyéb lehetőségek
Tekintettel arra, hogy a hialuronsavval térfogatot pótolunk, lehetőség van testen bárhol kialakult kontúrhiányok pótlására, behúzódások feltöltésére.  Újabban pl. az orron levő kisebb behúzódások, egyenetlenségek kezelésére is használjukWellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista