Mikrodermabrázió


Mikrodermabrázió

Mikrodermabrázió olyan folyamat, mely során az elhalt szaruréteget (stratum corneum a bőrfelszín felső rétege) enyhe csiszolással részben vagy egészében eltávolítják. A kezelést a szervezet enyhe sérülésként érzékeli, így igyekszik az elvesztett sejteket új, egészséges sejtekkel pótolni. A kezelés sérült bőr, valamint a bőrön található hegek és májfoltok eltávolítására, hatóanyagok mélyebb bejuttatására használható.

A bőr felső rétegének mechanikus eltávolításával sok kozmetikai probléma kezelhető eredményesen. Leginkább a vastag felhámú, lassú anyagcserét folytató, tág pórusú, egyenetlen bőrre ajánlható, de jó eredménnyel kezelhetők az alábbi problémák is: pigmentfoltok, akne helyek, enyhe ráncok, hegek, sebhelyek, stria halványítás.

A kozmetikus a kristályos kezelés során a bőr felső rétegén lévő elhalt hámsejteket és bőrszennyeződések távolítja el a csiszolófej (alumínium-oxid kristályok) segítségével, amely nemcsak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is. Ezáltal felgyorsul a működőképes és kollagénban gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A peeling hatására a bőr tápanyag- és oxigénfelvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása többszörösére nő. 

Az ellenőrzött mikrodermabrázió folyamán nem keletkezhetnek sebek, mivel a bőrt egyénre szabottan,  megfelelő erővel és mélységben "radirozzuk" Ie (a készülék finom csiszolókristályt fúj a bőrre és azt vákuum segítségével visszaszívja). A változás már egy kezelés után is látható, de a hosszú távú eredmény érdekében kúraszerű alkalmazása javasolt. Bármely probléma esetén a legintenzívebb hatás a speciális kozmetikumok és a mikrodermabráziós kezelés együttes alkalmazásával érhető el. A kezelések intenzív, szalonbeli kúrából, otthoni kiegészítő utóápolásból és az eredmény elérése után ritkább, fenntartó  kezelésekből állnak. Klinikai tanulmányok igazolják - a kezelés hatására -  az élő sejtsorok számának megnövekedését, a hám- és a bőr alatti kötőszövet vastagságának növekedését, a mikrokeringés fokozódását, valamint a kozmetikai hatóanyagok felvételének jelentős növekedését.

A kezelés időtartama: 20-40 perc
A kezelés menete:
A szakember a bőr típusát, tulajdonságait figyelembe véve, a mikrodermabráziós kezelőfejjel, kisebb területenként gyengéden lecsiszolja a bőr felső rétegét. A művelet befejezésével ultrahangos eljárással tápláló hatóanyagot juttat be a hám mélyebb rétegeibe.
A kezelés fájdalommentes.

Javasolt:
• pigmentfoltok ellen
• vastag felhámú, tágpórusú bőr esetében
• heges bőrök javítására
• problémás bőrök esetében
• száraz, vízhiányos bőrre
• mimikai ránckezelésnél
• bőrfrissítéshez


Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista